BEL VRIJBLIJVEND +31 (0)186 - 612 216

Neutraal Water

Neutraal Water

Met neutraal water bedoelen wij water met een neutrale zuurgraad van 7. Anders dan vele mensen denken is neutraal water bij ionisatoren niet altijd water met een neutrale pH-waarde. Daarom wordt het liever aangeduid als gefilterd water. Neutraal water wordt door een ionisator alleen maar gefilterd en behoudt het als zodanig de zuurgraad van het water dat door de ionisator wordt geleid. In sommige streken kan dat betekenen, dat dit zogenaamde ‘neutrale water’ een zuurgraad heeft van rond de 8,5 (Den Haag e.o.) of in Amsterdam e.o., waar dat rond de pH 8 ligt.

Dit maakt echter gelijkertijd een eind aan de fabel dat vrouwen die baby’s de borst geven geen alkalisch water moeten drinken of dat doktoren neutraal water voorschrijven om medicijnen in te nemen. Alle mensen die baby’s voeden of ziek zijn en die in gebieden wonen met een hoge pH-waarde zijn dan anders aangewezen op het drinken van water uit een ander deel van ons land. 

Mineraalwater bijvoorbeeld is namelijk zelfs zuur. Natuurlijk voorziet het jouw lichaam wel van hydratatie, maar het verzuurt daarentegen wel. Je hebt daarom meer kans om ziek te worden in tegenstelling tot mensen die kraan- en alkaline water drinken. Kraanwater is dus in die zin een betere optie dan mineraalwater, maar het bevat geen belangrijke antioxidanten zoals in alkaline water.