BEL VRIJBLIJVEND +31 (0)186 - 612 216

Sterk Acide Water

Sterk Acide Water

Wordt sinds lange tijd gebruikt bij de schoonmaak van ruimten, oppervlakken en/of objecten. Het water werd af 1902 in Rusland gebruikt voor het schoonmaken en desinfecteren van hospitalen en dergelijke.

Water is relatief goedkoop en vrijwel overal voorhanden. Zout is ook in grote mate voorhanden en daardoor ook goedkoop.  Zoutelektrolyse werd dus in Rusland gezien als een goedkope manier  om een reinigingsmiddel te maken dat alle vervuiling, dus ook bacteriën, virussen of schimmelsporen bij aanraking doodt. Zoutelektrolyse geeft namelijk als resultaat natriumchloriet (chloor). Zoutelektrolyse wordt tegenwoordig veel gebruikt voor het desinfecteren van vooral privézwembaden, omdat het relatief goedkoop is en veel minder dominant ruikbaar aanwezig is dan bij normaal gechloreerde zwembaden.  

Zoutelektrolyse is daarnaast milieuvriendelijk omdat elektrolyse in feite een instabiele vloeistof doet ontstaan, die in redelijk korte tijd terugkeert naar zijn oorspronkelijke verschijningsvorm; in dit geval water en zout dus. Ook heb je anders dan bij chemische producten geen beschermende kleding nodig en is het water gewoon via het riool af te voeren.

Sterk acide water met een zuurgraad van pH 5 of lager, wordt daarom gebruikt om schoon te maken, te desinfecteren.